Com podem ajudar als nostres fills durant el confinament?

De ben segur que a través de les xarxes socials, dels grups de Whatsapp de pares i mares i de les escoles us hauran arribat un munt d'activitats. I potser us heu sentit sobrepassats i us qüestioneu que necessiten els vostres fills.

Des de Buscaescola hem fet una recerca i posterior reflexió i n'hem extret les següents recomanacions:

1. És important establir una rutina diària amb els nens. Els infants, igual que els adults, necessiten una organització clara del que es fa cada dia. Aquesta anticipació els porporciona seguretat i control. Així doncs, és bo que intentem mantenir unes pautes horàries cada dia: aixecar-nos a la mateixa hora, vestir-nos, esmorzar, etc. Creiem que una eina útil per ajudar als nens/es a mantenir aquesta estructura és un horari ( aquest ha d'estar adaptat a l'etapa evolutiva del nen/a ).

2. Fer-los pàrticeps en les tasques de la llar. El fet d'estar tots a casa pot ser un bon moment per treballar hàbits i rutines domèstiques. Els nens/es es poden veure satisfets d'ajudar els adults a parar la taula, cuinar, estendre la roba, etc.

3. Trobar un espai per compartir sensacions i emocions. Els infants no tenen les mateixes eines que nosaltres per gestionar les angoixes, les pors, els conflictes, etc. És bo que com a adults intentem ajudar-los a expressar el que senten ja sigui parlant, a través d'un història, escrivint, dibuixant, etc.

4. Proposar activitats als infants i intentar que aquestes esdevinguin rotatives. Per exemple: dilluns pintura, dimarts construccions amb objectes reciclats, etc. També, és important, variar entre activitats guiades i lliures. Una activitat guiada podria ser fer un pastís i una lliure preparar un espai amb revistes i diaris, tisores i cola i que els infants experimentessin o fessin una creació.

És important que com a pares intentem mantenir la calma, no atabalar-nos i provar de viure aquesta situació de la forma més normal possible. I si en algun moment perdem els nervis davant els nostres fills, poder disculpar-nos i expressar-nos davant d'ells.

Endavant!

 

Equip de Buscaescola

 

Etiquetat com: