Escollir escola

Hi ha pares que busquen escola per proximitat, d’altres que són capaços de canviar-se de domicili per poder portar el seu fill a una escola concreta. També n’hi ha que cerquen escoles privades, d’altres escoles on tota l’escolaritat es faci amb un idioma estranger. Hi ha pares que creuen que l’escola que els hi toca és per algun motiu, d’altres que mouran cel i terra per aconseguir l’escola que volen. Pares que busquen escoles ben petites, i d’altres que en busquen de grans.

Totes les opcions són bones si com a pares aconseguim donar confiança a l’escola i al mestre que ens toca i que aquesta confiança esdevingui mútua, és a dir, que el mestre també ens en doni a nosaltres. Cal que la nostra filla percebi que treballem conjuntament i que la deixem en bones mans.

I també, que com a pares no ens guardem res, cap dubte o por, cap sentiment de desacord,.. que tinguem l’espai per compartir tot el que creiem necessari respecte l’educació dels nostres fills. Perquè com diu, la visió constructivista i en concret Vigotsky, el nen és qui construeix el seu propi aprenentatge, però no de forma aïllada, sinó de manera interpersonal en relació amb els altres i amb interacció amb l’espai, entesos com a espais socialment construïts, i és que al cap i a la fi, tot educa.

 

Mar Borrell

Mestra d'educació primària

 

Etiquetat com: