Qui sóm i el perquè?

Buscaescola és un projecte sense ànim de lucre creat per un equip de mestres, psicopedagogs i pares, amb experiència docent en escoles del Maresme i del Vallès Oriental, i també, en l’àmbit de l’educació no formal ( casals, corals, agrupaments escoltes, ...). 

Com a mestres ens hem trobat, sovint, amb falta d’informació a l’hora d’escollir centre o d’ interessar-nos per una escola que ja ens han adjudicat. També com a psicopedagogs, hem viscut les dificultats de les famílies per localitzar centres que donin resposta a les necessitats educatives fora de l’àmbit escolar. Com a pares, ens hem trobat amb la necessitat de voler conèixer de més a prop els centres que creiem que responen al model educatiu que volem per als nostres fills. 

Aquesta eina, per tant, sorgeix de les nostres necessitats i intenta ser una ajuda per a professionals i famílies per a facilitar la cerca del centre que s’adeqüi més als seus interessos. 
Creiem en els mestres, en les metodologies de treball i en les visions educatives dels centres que contribueixen a formar millors persones, més enllà de les proves estandarditzades i els resultats acadèmics. És per això que volem donar la possibilitat de visibilitzar els diversos projectes dels centres educatius; volem, també, oferir un espai per a donar la possibilitat de crear xarxa entre les escoles que treballin en direccions similars. 

En resum, buscaescola.cat pretén ser una eina informativa, una eina per a la gent, una eina viva i en transformació que fomenti la cohesió en el món de l’ensenyament. 

Com s’estructura la pàgina web? 

La pàgina web gira entorn d’un buscador on, a través d’uns filtres, pots acotar la cerca segons els criteris de selecció de l’usuari consultant. A part dels filtres també hi ha un  mapa que facilita la visualització del centre en el terreny. 

Cada servei educatiu disposa d’una fitxa, senzilla i entenedora, que conté informació del centre bàsica i pedagògica, fotos i un vídeo. 

També hi ha un glossari de projectes dels centres escolars que està connectat amb les fitxes dels centres i permet a l’usuari tenir informació sobre el projecte i conèixer els altres centres educatius que l’estan duent a terme. 
A més, la pàgina web disposa d’un blog on es tracten diversos temes relacionats amb l’educació. 

Qui pot registrar-se?

A buscaescola.cat es pot registrar qualsevol tipus de servei educatiu tant d’educació formal ( escoles, instituts, escoles de música i d’idiomes que imparteixin ensenyaments reglats, ... ) com d’educació no formal ( casals, centres de reeducació, tallers d’art, esplais,.. ) 

Quines condicions hi ha? 

Per registrar-vos haureu de crear un compte d’usuari. El registre de centre és totalment gratuït. Un cop tingueu la fitxa validada pel nostre equip, la informació que heu aportat del vostre centre apareixarà a la pàgina web.

Com puc editar la informació del meu centre?

Si el centre l’ha registrat un mateix, aquesta persona disposa d’un usuari per accedir a la seva fitxa i modificar la informació que vulgui. 
Si el centre ja l’ha registrar alguna altra persona, podeu posar-vos en contacte amb info@buscaescola.cat i crearem un usuari nou perquè es pugui ampliar o modificar la informació de la fitxa.