Institut Vila-seca

Escola sense imatge per defecte

Dades de contacte

Adreça:
Alcalde Pere Molas 24
43480 Vila-seca
Veure en mapa
Telèfon:
977394244
Web:
Veure lloc web
E-mail :
Enviar un correu

Informació del centre

Titularitat del centre
Públic
Oferta educativa:
1r ESO 2n ESO 3r ESO 4t ESO 1r Batxillerat 2n Batxillerat PFI
Tipologia d'escola:
Institut
Número de línies:
3 o més línies
PFI (Programes de formació i inserció):
Auxiliar d'establiments hotelers i cuina
Modalitats batxillerat:
Humanitats i ciències socials Ciències i tecnologia
Metodologia:
Grups reduïts Assignatures curriculars amb anglès
Altres metodologies:
STEAM és l'acrònim anglès que engloba les disciplines educatives; Science (ciència), Technology (tecnologia), Engineering (enginyeria), Art (art) i Mathematics (matemàtiques). La incorporació de l'àmbit artístic a les quatre disciplines STEM, ha estat recent, responent a la creixent importància que es dóna al desenvolupament del pensament creatiu.L'èxit de l'STEAM al món educatiu ha estat ràpid i ja existeixen centres de recerca que l'investiguen i institucions i empreses que assessoren el professorat per introduir aquesta interdisciplinarietat a les aules. Aquest triomf ha estat també gràcies als beneficis que obté l'alumnat amb la seva aplicació en les aules, de manera que aquestes cinc àrees potencien el pensament flexiu i la creativitat de l'alumne, on aquest també adquireix noves capacitats i competències, a l'hora de resoldre problemes. A més a més, el discent desenvolupa habilitats que li permeten ser partícip d'un món cada vegada més complex, i més digitalitza. (Viquipèdia)
El programa escoles verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.
(XTEC)
Optativa d'hort, de medi ambient, sortida a la Sèquia Major, comissió verda...
L’acció eTwinning és una iniciativa de la Comissió Europea que pretén animar les escoles europees a col·laborar mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació proporcionant la infraestructura necessària.
Col.laborem amb França,Turquia i altres països d'Europa, fins i tot a EUA.
Incrementar la participació en activitats físiques i esportives en horari no lectiu de l'alumnat dels centres amb una incidència especial en el col·lectiu de noies: pati d'esport, zumba al pati...
Aprofitar el gran potencial educatiu i formatiu de les activitats físiques i esportives, cercant la participació per damunt de la competitivitat: cursa solidària.
Potenciar la funció integradora i de cohesió social de l'esport escolar, facilitant l'accés de tots els nens i nenes a la pràctica esportiva escolar, i en especial dels nouvinguts.
Contribuir mitjançant la pràctica esportiva a la formació en valors com la tolerància, el respecte als altres i a les regles, la confiança en un mateix, l'esforç de superació, l'autocrítica, l'autonomia, la capacitat de decisió, l'autogestió, la cooperació, el treball en equip, entre d'altres.
Fomentar la pràctica regular d'activitats físiques i esportives i l'adquisició d'hàbits saludables que contribueixin a un millor benestar.
Formar joves en els valors ciutadans mitjançant la seva participació activa en la gestió de les associacions esportives escolars de nova creació.
Els Plans educatius d’entorn són una proposta educativa que vol donar resposta a les múltiples necessitats de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves.
Dia mundial de la poesia, teatre interescolar...
Serveis:
Menjador amb cuina pròpia Bar Préstec de llibres Cuina Estudi Assistit Esport: futbol femení zumba... Taller de robótica i/o de ciències Jocs d'estratègia i de rol Taquilles Servei de mediació Transport escolar
Llengües estrangeres:
Francès Anglès
Instal·lacions:
Pistes esportives Gimnàs Aula música Aula d'informàtica Aula de dibuix i plàstica Aula de tecnologia Laboratori Biblioteca Taller Hort/galliner Taller de l' hort Sala de l'AMPA Menjador Jardins interiors Estació meteorològica Aula d'acollida Taller tecno 2 (robòticaordinadors)
Atenció a la diversitat:
Aula d'acollida Espais adaptats per a persones amb mobilitat reduïda
Horaris:
Jornada intensiva anual Horari diürn Un període d'esbarjo De 8h a 14.30h
Altres informacions:
Colònies Esquiada Intercanvis a l'estranger Viatges Entorn virtual d'aprenentatge del servidor Àgora Patis educatius Transport escolar Conveni pràctiques amb empreses Taquilla

Projectes escolars

Comparteix aquesta pàgina!